Schilder en Steenvoorden helpen SC Cambuur aan nipte zege

SC Cambuur heeft vandaag het oefenduel met de reserves van FC Groningen met 1-2 weten te winnen. De ploeg van René haken stond met rust al een 0-2 voorsprong. Na rust kwam FC Groningen nog iets dichterbij, maar verder dan een aansluitingstreffer zou men niet komen.

Op de locatie Corpus den Hoorn werd de wedstrijd afgewerkt. Cambuur startte met Bos, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler, vd Beemt, Etten, Rossi en Van Kippersluis. De eerste helft was niet te vergelijken met die van afgelopen vrijdag.

Een aantal mooie aanvallen zorgde ervoor dat Cambuur meerdere malen dreigend kon worden. Desalniettemin was er een standaardsituatie voor nodig om Cambuur op voorsprong te brengen. Robbert Schilder wist een vrije trap vanaf een meter of 20 tegen de touwen te schieten.

Ook de 0-2 zou uiteindelijk nog voor rust vallen. Wederom stond er een vrije trap aan ten grondslag. Deze werd echter in eerste instantie afgeslagen. Van Wermeskerken bracht de bal opnieuw in, waarna Steenvoorden de bal uiteindelijk vanuit de draai binnen wist te schieten.

In de rust werden er vier wissels doorgevoerd. Ciganiks voor Van Kippersluis, Mbende voor Van Wermeskerken, Van Koesveld voor Schilder en Calor voor Etten. Na rust speelde Cambuur slordig. Veel balverlies, al was dit ook bij de reserves van FC Groningen het geval. Uiteindelijk wisten zij nog middels een benutte penalty van Freriks. Hier zou het echter bij blijven.