Sambissa geniet: ''Ik ben blij dat de supporters dat leuk vinden''

Het duel tussen SC Cambuur en FC Twente is niet alleen bijzonder voor trainer René Hake. Ook Cambuur-verdediger David Sambissa speelde vorig seizoen bij de club uit Enschede.

"Ja, dat is speciaal", zegt de Fransman in gesprek met LEO Middelsé. "Het is mijn oude club en ik kom een aantal spelers tegen, waar ik vorig seizoen mee speelde. Dus het speciaal, maar ik moet deze wedstrijd niets anders benaderen en niet aan dit soort dingen denken. Voor en na de wedstrijd mag dat, maar gedurende het duel moet ik me focussen op mijn taak."

SC Cambuur won afgelopen maandag met 1-2 bij Jong PSV. "We speelden heel goed, maar we zullen zien hoe dat richting morgen gaat", blikt Sambissa vooruit. "Ik denk dat de tegenstander lastiger is. Zij staan vierde en hebben de punten nodig. We moeten proberen om zo te spelen als de laatste wedstrijden, met uitzondering van het duel met FC Eindhoven (1-3 nederlaag, red.)."

Sambissa kent de kracht van FC Twente, maar ziet ook kansen. "Als team lijken ze nog niet heel comfortabel samen, omdat er veel nieuwe spelers zijn. Maar het is nog steeds een grote club, dus we verwachten een zware wedstrijd. Maar dat het een grote club is, wil niet zeggen dat het nu ook een goed team is. Ze staan niet bovenaan, ook al is het nog steeds FC Twente."

"Wij moeten een beter team zijn dan zij. Je weet wedstrijden als een team en niet met individuele spelers", aldus de verdediger, die veel positieve geluiden krijgt van de Cambuur-aanhang. "Ik ben een aanvallend ingestelde speler. Toen ik jonger was, stond ik voorin. Daarom heb ik dat soort kwaliteiten. Ik ben blij dat de supporters dat leuk vinden, maar ik moet niet vergeten dat ik een verdediger ben en sterk moet zijn in de defensieve dingen. Ik probeer dat elke dag te verbeteren."

Lees meer:
0 reacties