Cambuur verliest door prachtgoal: ''Veel meer had FC Twente niet te bieden''

FC Twente wist gisteren te winnen van SC Cambuur, maar dat gebeurde niet met mooi voetbal. De Tukkers speelden matig, maar ze hadden een een oprisping van Aitor genoeg.

''In de Friese kou lag het verhaal van de avond opgesloten in de matchwinner. De Spanjaard Aitor speelde net als de rest van FC Twente een zwakke wedstrijd, maar een oprisping bleek voldoende om de ploeg naar de zege te schieten. Een dribbel, een schot: een moment. Effectiever kan het niet. Veel meer had Twente bij Cambuur verder niet te bieden. Het was inpakken en wegwezen'', schrijft Leon ten Voorde in TC Tubantia.

De Tukkers kwamen na twintig minuten al in de problemen in Leeuwarden, Toen kwam aanvaller Kevin van Kippersluis alleen voor de keeper, maar Drommel wist de bal tegen te houden. ''Vanaf dat moment werd het spel van de Enschedeërs steeds rommeliger. Opvallend was het aantal slordigheden in het spel van de middenvelders Brama en Smith, die veel te makkelijk de bal inleverden.'' FC Twente speelde zo matig dat in de eerste helft niet eens op doel werd geschoten door de Enschedeërs.

Na rust werd het voetbal niet veel beter, maar er was een geweldig hoogtepunt van Aitor. ''Je vraagt je soms af wat er zich allemaal in zijn hoofd afspeelt. Een uur lang wekte hij met zijn acties louter irritatie op. Slechte aannames, beroerde voortzettingen en een houding waaruit constant ergernis sprak. Maar diezelfde Aitor heeft het vermogen vanuit het niets opeens te exploderen.''

Lees meer:
0 reacties