Hake baalt van verdediging: ''Hij scoort en beslist uiteindelijk de wedstrijd''

SC Cambuur verloor gisteren van FC Twente en dat was al de derde thuisnederlaag van dit seizoen. René Hake baalt er vooral van dat de ploeg zo makkelijk een tegendoelpunt om de oren kreeg.

''Er zijn een paar wedstrijden geweest waarin we op eigen veld te weinig hebben gebracht. We tonen soms nog te weinig lef, te weinig durf'', vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Tegen FC Twente deed de ploeg het best aardig, want de Tukkers kregen in het eerste uur eigenlijk geen kans. De Leeuwarders was voetballend de betere ploeg en het leek lange tijd wachten op de goal van Cambuur. Die viel niet, maar wel aan de andere kant waardoor de uitploeg met de punten naar huis ging.

Aitor scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en Hake baalt van het verdedigen bij die goal. ''Heel naïef en slecht. We staan met twee spelers van ons tegen eentje van Twente. We weten dat hij graag naar binnen komt en wil schieten. Dat gebeurt, hij scoort en dat beslist uiteindelijk de wedstrijd."

Hake vond de nederlaag niet helemaal terecht. ''FC Twente is de gelukkige winnaar, maar dat ligt uiteindelijk ook aan ons." Cambuur bracht in de slotfase meer aanvallende impulsen, maar dat hielp niet. ''De ruimtes werden klein, dat maakte het voor ons lastig. Zo verlies je dan en blijf je met een heel vervelend gevoel zitten."

Lees meer:
0 reacties