'Planning is wat onhandig, maar daar heb ik de hand niet in gehad''

SC Cambuur speelt woensdagavond in het bekertoernooi bij Fortuna Sittard. Komend weekend mag de ploeg van trainer René Hake opnieuw afreizen naar Limburg, want dan wacht het uitduel met MVV.

Zondag gaat Cambuur op bezoek in Maastricht. "De planning is wat onhandig, maar daar heb ik de hand niet in gehad", zegt trainer René Hake in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Verder niet zeuren. In andere landen reizen ze nog veel verder."

Fortuna Sittard won zondag knap bij Feyenoord, maar Hake weet niet of dat effect heeft op de komende bekerwedstrijd. "Ik verwacht niet dat ze met dezelfde spelers en dezelfde formatie spelen", aldus de oefenmeester, die denkt dat Fortuna Sittard in een 4-3-3-opstelling zal spelen.

Vooral de aanvaller van de Limburgers zijn gevaarlijk. "Maar de meest bepalende speler is die met een Cambuur-verleden", doelt Hake op de regisseur op het middenveld, Mark Diemers. "De bal veroveren, snel schakelen en dan Diemers zoeken, die de spitsen in stelling brengt. We moeten niet in het mes lopen en lef hebben om te voetballen."

Lees meer:
0 reacties