VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur verspeelt zege tegen Go Ahead Eagles

Cambuur speelde vanavond voor de competitie tegen Go Ahead Eagles. Lange tijd stond Cambuur op een 1-0 voorsprong, maar in de slotminuten kreeg het de deksel op de neus.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor oud-trainer Jurrie Koolhof begon Cambuur aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd ging gelijk op, waarna Cambuur in de 20ste minuut op een 1-0 voorsprong leek te komen. Jansen schoot op de lat, waarna Conraad in buitenspelpositie binnen tikte waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Even later was er een tegenvaller voor Cambuur. Robert van Koesveld, die net voor de wedstrijd de in de warming-up geblesseerde David Sambissa verving, moest het veld ook verlaten met een blessure. Kevin van Kippersluis viel in en was een paar minuten later meteen goed voor een doelpunt. Via een droge schuiver schoot hij de 1-0 binnen, wat tevens ook de ruststand was.

In de tweede helft kwam Go Ahead goed uit de startblokken, maar was het doelman Xavier Mous die een uitstekende wedstrijd keepte. Even later leek Cambuur op 2-0 te komen, maar ook dat feestje ging niet door. Toen Go Ahead door een rode kaart van Gino Bosz met 10 man verder moest leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. De Deventenaren werden gevaarlijker en maakte in de 89e minuut de gelijkmaker door een doelpunt van Roland Baas. Door het gelijke spel en het verlies van Jong Ajax is Cambuur wel naar een achtste plaats gestegen.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Van Koesveld (27' Van Kippersluis), Maulun, Jansen, Van den Beemt, Kallon, Robertha, Conraad (83' Rossi).

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas, Stans, Bakx (82' Werkhoven), Navratil, Van Moorsel, Langedijk (89' Bliek), Van der Venne (53' Dzepar)