Jong AZ-trainer Stam: ''Dan was het 3-0 en was die wedstrijd klaar''

Jong AZ-trainer Koen Stam is zo trots als een pauw op zijn ploeg na de zege op SC Cambuur. De Leeuwarders werden met 2-1 verslagen.

"Deze drie punten zijn super. We hebben een Jong AZ gezien dat keihard heeft gevochten. Als je dan de blijdschap ziet in de kleedkamer, is dat schitterend. Je staat op de laatste plek, dat wil je niet", vertelt Stam voor de camera van AZ TV.

"Wij moeten keihard werken om de punten binnen te halen. Tegen Cambuur kozen we voor een iets andere manier van spelen. Als je dat dan meteen zijn vruchten afwerpt, is dat erg mooi", vervolgt hij. "Het kon eigenlijk niet beter. De eerste goal is een schitterende aanval. Dan lijk je met 1-0 de rust in te gaan, maar dan wordt het ook nog 2-0. Dan ga je lekker de kleedkamer in."

Het leek vlak voor tijd nog even spannend te worden toen Kevin van Kippersluis vanaf de stip de aansluitingstreffer produceerde. Maar deze kwam te laat. "Ik was niet heel rustig. Maar we hadden eigenlijk een penalty moeten krijgen. Dan was het 3-0 en was die wedstrijd klaar. Nu maken zij in de blessuretijd nog de 2-1, dan is het die laatste minuten even doorkomen, maar dat hebben we goed gedaan", aldus Stam.

Lees meer:
0 reacties