Hake: ''Zit iets lou-loene in deze groep wat ik niet kan duiden''

( 1 reacties)
Hake: ''Zit iets lou-loene in deze groep wat ik niet kan duiden''

Een wanprestatie van de bovenste plek. SC Cambuur leed gisterenavond op bezoek bij Jong AZ een dure en bovenal pijnlijke nederlaag. In Wijdewormer werd er met 2-1 verloren.

"Het tempo lag veel te laag", constateert trainer René Hake in gesprek met het Friesch Dagblad. "De hele week ben je daar mee bezig. De hele week vertel je de jongens over wat je tegen een tegenstander als AZ in een ambiance als deze staat te wachten. Als je dat niet doet, krijg je de rekening gepresenteerd."

De 'jonkies' van AZ hadden weinig moeite met Cambuur. "Dat hebben we meerdere wedstrijden gehad", vervolgt Hake. "Ook op bezoek bij de amateurs in de beker. Er zit iets lou-loene in deze groep wat ik niet kan duiden, ik niet begrijp en wat ik er kennelijk ook niet uit krijg."

Ook een week geleden tegen Go Ahead Eagles ging het mis. Toen werd een voorsprong tegen tien man uit Deventer weggegeven. "Als je na het laatste halfuur tegen Go Ahead Eagles je er nog niet bewust van bent wat er van je gevraagd wordt, dan vraag ik mij af waar je dan mee bezig bent", aldus Hake, die furieus is. "Zit dat stukje bewustzijn er dan überhaupt wel in? Weten wat er van je gevraagd wordt op avonden als deze. Naar aanleiding van deze wedstrijd kun je stellen van niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Feb 2019 om 18:11
    Als je over mentaliteit praat, dan is volgens mij de trainersstaf daar als eerste verantwoordelijk voor. Het kan toch niet zo zijn dat een heel elftal daar problemen mee heeft. Het kan ook zijn dat er dan een paar rotte appels in het team zitten en het mag geen probleem zijn die af te scheiden van de rest. Het motiveren ligt niet alleen bij de hoofdtrainer, maar ook bij zijn staf. Het wordt tijd om de zweep er maar eens overheen te halen en dat het uit moet zijn met de pamper mentaliteit. Wat trainen door de week en in het weekend 2 x drie kwartier voetballen, dan mag je toch wel meer verwachten dan dat er gisterenavond werd gebracht. Beschamend, anders kan je het niet noemen. Het voor de gek houden van het supporterslegioen die aankomend weekend weer met 7000 op de tribune zitten. Kijk met z'n allen in de spiegel en kom dan tot de conclusie dat het een afgang was, wat dit seizoen niet weer mag gebeuren. Het kan ook tot een ommekeer komen. Ik hoop dan maar op het laatste, anders heeft het totaal geen zin om de nacompetitie te halen, want daar heb je dan totaal niets te zoeken.
vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›