Gebrek aan creativiteit bij SC Cambuur: ''Het was vrij kansloos''

( 0 reacties)
Gebrek aan creativiteit bij SC Cambuur: ''Het was vrij kansloos''

SC Cambuur is maandagavond op bezoek bij Jong AZ tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In Alkmaar kwamen de Leeuwarders al na vier minuten op achterstand.

"Daar hoop je natuurlijk absoluut niet op", vertelt Robbert Schilder tegenover Omroep LEO. "De eerste beste bal die we verliezen ligt er meteen in. Ze scoren uit een counter en dan sta je meteen achter." Na de 1-0 ging SC Cambuur tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. "Zij gingen massaal op hun eigen helft verdedigen. Dat is moeilijk om doorheen te komen. Dat deden we bovendien heel slecht. Het was vrij kansloos."

"Omdat de ruimtes heel klein zijn, moet je creatief zijn. Dat gebeurde weinig. Er was te weinig initiatief en diepgang. Dat wat wel nodig is om hun verdediging kapot te spelen", meent Schilder, die zag dat SC Cambuur in de tweede helft niet veel beter voor de dag kwam. "Je moet dan kijken waar de kansen liggen. Je moet de wedstrijd proberen te keren zonder je kop te verliezen."

"De tweede helft verschilde overigens weinig van de eerste helft. We hadden iets meer druk en werden iets vaker gevaarlijk. Het bleek allemaal niet voldoende", vervolgt de aanvoerder. Voor SC Cambuur staat vrijdagavond alweer het thuisduel met N.E.C. op het programma. "Dat is een thuiswedstrijd tegen een geduchte tegenstander. We moeten ons herstellen van deze nederlaag, want zo kunnen we niet verder."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›