De Gier teleurgesteld: ''We hadden het verdiend om hier te winnen''

( 0 reacties)
De Gier teleurgesteld: ''We hadden het verdiend om hier te winnen''

NEC-trainer Jack de Gier baalde na afloop van de uitwedstrijd met SC Cambuur als een stekker. De Nijmegenaren kregen in de slotfase de kans op de overwinning, maar wisten deze niet te benutten.

Jonathan Okita kopte in belssuretijd op de paal. "We zijn zo dichtbij een overwinning, alweer", verzucht De Gier na afloop tegenover De Gelderlander. "We halen maar zes punten uit de laatste vier duels, dat hadden er meer moeten zijn. We moeten op zulke momenten gewoon doorpakken, want met een gelijkspel schieten we eigenlijk niets op. Tevreden ben ik dan ook niet helemaal met de laatste resultaten."

Toch wil De Gier zijn spelersgroep een compliment maken. "Ik heb ook na de wedstrijd in de kleedkamer tegen de jongens gezegd dat deze prestatie houvast biedt. Dat het harde werken binnenkort wordt beloond. We zijn namelijk blijven knokken tot de laatste minuut, hebben onszelf een team getoond. Daardoor krijgen we op het einde van de wedstrijd ook die kans met Jonathan. We moeten hier eigenlijk gewoon winnen, dat hadden we ook verdiend, vind ik."

De Gier zag dat NEC in de tweede helft een stuk beter begon te voetballen. "Met de wind mee voetballen bleek moeilijker dan met wind tegen", lacht de coach. "In de tweede helft zijn we door de tegenwind meer over de grond gaan voetballen, voor rust probeerden we juist de bal over de verdediging heen te leggen. Die ballen waren door de wind vaak te hard. Het is niet zo dat we in de eerste helft tactisch zijn overklast of zijn weggespeeld."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›