VIDEO | Samenvatting: Cambuur verliest door vroeg doelpunt van Roda

SC Cambuur is vrijdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Op bezoek in Kerkrade bleek Roda JC met 1-0 te sterk voor de Leeuwarders.

Binnen vier minuten kwam SC Cambuur al op achterstand in Kerkrade. Livio Milits werkte koelbloedig af na slordig balverlies van Cambuur op het middenveld en zette de 1-0 op het scorebord. De eerste helft kende vervolgens weinig spektakel van beide kanten.

Na rust kreeg SC Cambuur al snel een levensgrote kans op de gelijkmaker. Sai van Wermerskerken stuitte echter op Roda JC-doelman Radomir Novakovic. Ook uit de corner die daarop volgde was SC Cambuur dichtbij een treffer. Een kopbal van Hendrik zeilde langs het doel van Roda JC.

Ook Daan Boerlage mist in de 60e minuut het doel. De 21-jarige middenvelder schiet van afstand nipt naast. In de slotfase van de wedstrijd komt Cambuur tevens niet tot scoren. De Leeuwarders waren enkele keren dichtbij, maar grote kansen creëerden ze niet, waardoor de ploeg van René Hake tegen een 1-0 nederlaag aanliep.