''Die wedstrijd bij Cambuur leeft echt nog bij veel mensen''

( 0 reacties)
''Die wedstrijd bij Cambuur leeft echt nog bij veel mensen''

Jeremy Cijntje stapt vandaag met een grijns de bus in naar de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De aanvaller van FC Dordrecht debuteerde vorig jaar in de play-offs in Leeuwarden, waar FC Dordrecht een gedenkwaardige comeback boekte.

"Play-off, Cambuur-uit. Een ongelooflijke wedstrijd", blikt Cijntje terug in het Algemeen Dagblad. "We hebben het er van de week, met de jongens die er toen bij waren - Janssen, Breedijk, Stankov en ik - regelmatig over gehad. Een dag die ik in elk geval niet meer zal vergeten."

FC Dordrecht verloor destijds thuis met 1-4 en leek al uitgeschakeld. "Iedereen had ons op voorhand al afgeschreven. Eigenlijk hadden we niet meer in de bus hoeven te stappen, want het was een kansloze positie waarin we zaten. Anders dan enkele dagen ervoor kreeg ik in Leeuwarden een basisplaats van trainer Gérard de Nooijer", aldus Cijntje, die met FC Dordrecht uiteindelijk na strafschoppen won.

De aanvaller kijkt het duel nog regelmatig terug. "Die wedstrijd bij Cambuur leeft echt nog bij veel mensen. Onze selectie is dit jaar flink veranderd ten opzichte van toen, maar heel veel nieuwe jongens hebben de wedstrijd bij SC Cambuur destijds ook gezien. Dat gaf een goede sfeer de afgelopen dagen, waarin hard is gewerkt."

Cijntje rekent niet weer zomaar op een ruime zege tegen SC Cambuur. "Die ploeg heeft misschien teleurstellend gepresteerd, maar er zit ook nog voldoende kwaliteit in. Ik stap in elk geval met plezier de bus in als we naar Leeuwarden rijden, met de gedachten aan vorig seizoen", aldus Cijntje.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!