Mous geniet van bijbaan: ''Dan zit ik in de Achmeatoren''

( 0 reacties)
Mous geniet van bijbaan: ''Dan zit ik in de Achmeatoren''

Xavier Mous is bezig met zijn eerste seizoen bij Cambuur en hij doet het uitstekend. Hij houdt zich in Leeuwarden niet alleen bezig met voetballen, want hij heeft er nog een baan naast. 

Ballen tegenhouden is echter zijn hoofdtaak en dat doet hij dit seizoen prima. Hij is vaak de uitblinker bij de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie. Vanavond mag hij weer los en dat doet hij tegen een tegenstander waar hij goede herinneringen aan heeft. ''In de thuiswedstrijd tegen RKC pakte ik een paar lekkere ballen. Drie achter elkaar. Het was nog in het begin van de competitie.''

De sluitpost gaat in de Leeuwarder Courant door met het terugblikken op dat duel. ''Prachtige herinnering, het publiek op de Noordtribune ging een kwartier lang helemaal uit zijn dak en scandeerde mijn naam. Dat is echt gaaf, bizar. En sowieso was het een mooie herinnering, want we wonnen met 2-0. Dat was nog het allerbelangrijkste."

Cijfers onthouden van voetbalwedstrijden is niet het enige dat hij doet qua rekenwerk. ''Een uurtje of tien, twaalf per week loop ik mee bij Deloitte. Dan zit ik in de Achmeatoren. Leerzaam, hoor. En nog leuk ook, want het geeft afleiding op de dagen dat je bijvoorbeeld eenmaal traint of op de ochtend voordat je naar een wedstrijd gaat. Druk? Nee, heerlijk vind ik dat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!