Cambuur niet verder met Hake: ''Daar is de zomer te belangrijk voor''

( 0 reacties)
Cambuur niet verder met Hake: ''Daar is de zomer te belangrijk voor''

SC Cambuur gaat na dit seizoen niet verder met hoofdtrainer René Hake. Dat bracht de club donderdagochtend via de officiële kanalen naar buiten. In gesprek met Omrop Fryslân legt financieel directeur Gerard van den Belt hoe de beslissing om het contract van Hake niet te verlengen tot stand kwam. 

"Een aantal weken terug hebben we met René gesproken en vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen", begint Van den Belt. "We hebben besproken wat er goed ging en minder goed ging. Toen hebben we het een paar weken aangekeken. Er moest wel hoop en perspectief zijn voor betere sportieve prestaties."

"En juist daar hadden we twijfels over", vervolgt Van den Belt. "Toen hebben we tegen elkaar gezegd: als er twijfels zijn, dan moeten we niet met elkaar door. Daar is de komende zomer te belangrijk voor", verwijst de financieel directeur naar de bouw van het nieuwe stadion.

Dat SC Cambuur in de laatste tien jaar al de nodige trainers versleten heeft, is voor Van den Belt geen issue. "Ik vind het niet zo'n schande als een trainer na anderhalf jaar uit zijn contract loopt bij een club. Ik denk dat de gemiddelde trainersduur in Nederland lager ligt dan anderhalf jaar, dus dat vind ik niet zo spannend."

De financieel directeur geeft toe dat de sportieve prestaties van SC Cambuur zwaar hebben meegewogen in de beslissing. "Het rechterrijtje is niet genoeg voor Cambuur. Vanaf de zomer willen we een nieuwe start maken met de club, ook met het oog op het nieuwe stadion. We willen iemand vastleggen voor meerdere jaren. Daar vonden we dit te broos voor."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 23 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›