Van de Streek: ''Vanaf toen kon ik in Leeuwarden niet meer stuk''

( 0 reacties)
Van de Streek: ''Vanaf toen kon ik in Leeuwarden niet meer stuk''

Sander van de Streek maakte in 2014 de overstap van Vitesse naar SC Cambuur. In Leeuwarden beleefde de inmiddels 25-jarige middenvelder vervolgens drie uitstekende seizoenen. In de FC Utrecht Podcast blikt Van de Streek terug op zijn tijd bij SC Cambuur.

"Ik kwam er in 2014 achter dat SC Cambuur in mij geïnteresseerd was", begint Van de Streek. "Toen heb ik gesproken met Henk de Jong, dat was erg positief. Hij zei: laat het maar bij ons zien. Ik heb toen de kans gekregen van Henk en ben in het eerste seizoen niet meer uit de basiself gegaan."

"Het ging steeds beter", vervolgt Van de Streek. "Ik maakte steeds meer doelpunten en in de 'Derby van het Noorden' tegen SC Heerenveen was ik zelfs twee keer trefzeker. Vanaf toen kon ik in Leeuwarden niet meer stuk. Dat was echt een schitterend seizoen", lacht de FC Utrecht-middenvelder.

"Wat voor club SC Cambuur is? Cambuur is wel een beetje te vergelijken met FC Utrecht. Het is veel kleiner, maar wel echt een volksclub net als Utrecht", legt Van de Streek uit. "Daarnaast zat het stadion elke week vol, ook in de Jupiler League. Het is echt een hele mooie club. Het heeft wel een kritisch publiek, maar dat is hun goed recht als ze zo betrokken zijn."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 23 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›