Schilder reageert op vertrek Hake: ''Een beetje een aparte situatie''

( 0 reacties)
Schilder reageert op vertrek Hake: ''Een beetje een aparte situatie''

Robbert Schilder was vanochtend de eerste speler die te horen kreeg dat René Hake en SC Cambuur volgend seizoen uit elkaar gaan. De aanvoerder van de Leeuwarders realiseert zich dat het team het heeft te accepteren en verder moet. 

''We weten het eigenlijk nog maar net. Het werd ons vlak voor de training verteld en we zijn nu net klaar met trainen. Ik heb dan ook nog niet veel tijd gehad om erover na te denken", reageert Schilder in gesprek met Omroep LEO. "Het is een beetje een aparte situatie. Met trainers eindigt het niet vaak zo. Als een trainer wordt ontslagen, dan slaat dat in als een bom."

"Maar dit is heel anders. Het is een vrij normale gang van zaken. Als een contract afloopt, dan ga je in gesprek en als je daar niet uitkomt, dan houdt het op", is Schilder realistisch. "Hij heeft het mij vanochtend eerst verteld, voordat hij het aan de groep liet weten. Ik wist natuurlijk wel dat zijn contract afliep en dat er gesprekken zouden volgen."

"Het is ook wel logisch aangezien er erg veel spelerscontracten aflopen, dat de club eerst duidelijkheid wil over de trainer", merkt Schilder op. "Ik denk dat duidelijkheid voor iedereen fijn is. Of het überhaupt invloed gaat hebben, weet ik niet. In dat opzicht verandert er ook weinig. De trainer is nog steeds dezelfde. We hebben nog steeds dezelfde doelstelling en die moeten we nog steeds halen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 23 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›