Cambuur gaat zich roeren op transfermarkt: ''Een spits die er direct staat''

Cambuur gaat zich roeren op transfermarkt: ''Een spits die er direct staat''

SC Cambuur leed afgelopen weekend een forse nederlaag tegen AZ (4-0). Desondanks is trainer Marinus Dijkhuizen redelijk tevreden. Wel kan de selectie nog een kwaliteitsimpuls gebruiken.

"We zijn bij vlagen weggetikt. Ik heb er geen probleem mee, ik weet dit wel te plaatsen. De verschillen in Nederland zijn redelijk groot. Voor wie daar nog aan twijfelde, is dat nu ook duidelijk", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Dijkhuizen is blij met de zware tegenstand. "Bij NAC vorig jaar speelde ik alleen maar tegen amateurs, daar werd ik schijtziek van. Dit is beter", vervolgt hij. Ondanks dat de Leeuwarders zich afgelopen week versterken met vier aanwinsten, is de club nog niet uitgeshopt. "Aanvallend moet er nog wat bij. Het liefst een spits die er direct staat."

De kans is aanwezig dat de selectie pas laat op orde is. "Dat komt door de afloop van vorig seizoen. Cambuur lag op koers voor promotie, ze speelden geweldig, maar plotseling was het over. We zijn bepalende spelers kwijtgeraakt en moeten opnieuw beginnen. De club weet hoe het zit. Qua naam moet Cambuur bij de topvier horen, qua elftal moeten we dat nog even afwachten", aldus Dijkhuizen.

Lees ook:
Reacties ›


  • 6 Aug 2017 om 14:13
    Een spits die meteen inzetbaar is en ook nog eens niveau moet hebben, is vet te zoeken in Nederland. Een beetje redelijke spits zit niet op Cambuur te wachten. Ik heb hier een hard hoofd in. Als ik AZ en PEC zie, dan is het verschil wel heel erg groot. Je werd op alle fronten ingepakt en dat is niet goed. Je kan dan als trainer een beetje tevreden zijn, dat is klink klare onzin. Het niveau bij Cambuur is momenteel bedroevend laag en geeft voor de toekomst (begin competitie) niet veel hoop. Een spits? Volgens mij moet er op het middenveld en achterin spel bepalende spelers bijkomen die het elftal op sleeptouw kunnen nemen. Veel teveel goals tegen en weinig aanvallend in te brengen. Nee, ik zie het niet zitten en dat is misschien wat negatief, maar tot op dit moment is het wel realiteit.