Hendriks is los: ''Ik was wel toe aan het scoren van een doelpunt''

( 0 reacties)
Hendriks is los: ''Ik was wel toe aan het scoren van een doelpunt''

Sam Hendriks is na de winterstop de spits van SC Cambuur, maar het duurde wel even voor hij zijn eerste doelpunt tegen de touwen schoot. Dat knaagde behoorlijk aan de aanvaller. 

Tegen TOP Oss scoorde hij zijn eerste goal voor de Leeuwarders en vorige week maakte hij er twee tegen Jong PSV. ''Ik was wel even toe aan het scoren van een doelpunt. Je hikt er toch wat tegenaan. Maar de kop is eraf'', vertelt hij opgelucht in de Leeuwarder Courant. Dat het in het begin niet zo lekker ging, is net heel vreemd volgens de voetballer. ''Ik miste ritme. Daarbij kwam dat ik de medespelers moest leren kennen en zij mij. Hoe spelen we? Hoe beweeg je? Hoe wil je een bal hebben en hoe geven zij die?" 

Inmiddels is hij ingeburgerd in Friesland en weten de andere spelers hem steeds makkelijker te vinden. ''Ik wil nu doorgaan, het kan altijd beter. Als ploeg zijn we ook goed bezig, dat is fijn. We willen naar de playoffs en dat kan ook zeker. Als ik met goals kan bijdragen aan het behalen van dat doel, doe ik dat graag. Daarvoor ben ik hier."

Wat er na die play-offs met de doelpuntenmaker gebeurd is voor hemzelf ook onduidelijk. Hendriks heeft nog een doorlopend contract bij Leuven en Cambuur heeft sowieso geen geld om hem permanent te halen. Ík heb nog geen idee wat Leuven van plan is. Dat hoor ik straks vanzelf wel. Misschien verhuren ze me nog wel een jaar. We zien wel. Het enige wat nu telt, is met deze mooie club de playoffs bereiken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 9 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›