SC Cambuur ook volgend seizoen in actie tijdens interlandweekenden

0
SC Cambuur ook volgend seizoen in actie tijdens interlandweekenden

SC Cambuur blijft ook volgend seizoen voorstander van het spelen tijdens een interlandperiode. De afgelopen twee seizoenen is er in de Keuken Kampioen Divisie 'gewoon' gespeeld tijdens interlandweekenden.

Ook voor Cambuur was het echter niet enkel rozengeur en maneschijn. "Uiteraard leidt dit wel eens tot vervelende situaties bij clubs die dan niet kunnen beschikken over spelers. Bij ons was dit bijvoorbeeld een aantal keer het geval met Andrejs Ciganiks, die werd opgeroepen voor interlands met Letland", steekt de Leeuwardense club van wal op haar digitale thuis.

"Toch zijn en blijven we als SC Cambuur voorstander van spelen in de interlandweekenden. Het voordeel hiervan is namelijk dat we 6 weekenden extra hebben om in te voetballen en daardoor de maandagavonden zoveel mogelijk kunnen vermijden. Voor onze supporters (en ook de uitsupporters) en sponsoren is de maandagavond allesbehalve een ideale voetbalavond."

"In het nieuwe seizoen zullen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw een speelronde afwerken in de interlandweekenden, waarbij elke club vooraf zelf kan bepalen of men dat wil. Zo niet, dan worden de wedstrijden individueel op een maandagavond ingehaald. Als SC Cambuur stellen we het belang van onze supporters voorop en daarom hebben we ervoor gekozen om komend seizoen ook in de interlandweekenden te voetballen. Hierbij nemen we het dan voor lief dat we soms een international zullen moeten missen", aldus Cambuur.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›