Hulshoff: ''Wilde niet als een 'mister Cambuur' gezien worden''

0
Hulshoff: ''Wilde niet als een 'mister Cambuur' gezien worden''

Sipke Hulshoff vertrekt aan het einde van het seizoen bij SC Cambuur. De assistent-trainer van de Leeuwarders, die al jarenlang rondloopt bij de club, wordt de rechterhand van Wim Jonk bij FC Volendam.

"Natuurlijk wordt het wel raar om hier de deur straks voor het laatst dicht te doen", zegt Hulshoff in gesprek met het Friesch Dagblad. "Je kent de mensen hier door en door. Het zijn collega's, maar ook vrienden."

"Maar mijn vertrek is ook weer mooi", vervolgt de assistent. "Ik was toe aan een nieuw uitdaging. Als je te lang blijft, loop je het risico om als een soort van 'mister Cambuur' gezien te worden. Dat is positief, maar dat wilde ik niet. Het werd tijd om ergens anders te kijken."

Hulshoff kijkt uit naar de samenwerking met Jonk, die hij kent van de trainerscursus. "Ik denk dat ik hem goed kan ondersteunen en hoop met mijn visie over voetbal en mijn achtergrond een steentje bij te kunnen dragen", aldus Hulshoff, die weer hoopt te leren van Jonk.

Jonk speelde onder meer onder trainers als Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Guus Hiddink en Dick Advocaat. "Wat hij daar heeft opgestoken van zijn trainers, hoop ik ook weer mee te kunnen nemen in mijn ontwikkeling als trainer. Er komt een tijd dat ik op eigen benen kom te staan, maar dit is weer een belangrijke stap."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!