Hake: ''Ik moet erom denken dat ik de juiste kleedkamer in loop''

Voor René Hake is de uitwedstrijd bij FC Twente vrijdagavond extra speciaal. De trainer van SC Cambuur was jarenlang in dienst van de club uit Enschede en was tussen 2015 en 2017 zelfs hoofdcoach van FC Twente.

"Ik moet er om denken dat ik morgen de juiste kleedkamer in loop", grapt Hake in gesprek met Omrop Fryslân. "Het is mooi om terug te zijn bij de club waar ik jaren heb gewerkt. Ik ken daar ook nog heel veel mensen. Ik vind het ook mooi dat ze volgend seizoen weer terug zijn op het hoogste niveau, want FC Twente hoort natuurijk in de Eredivisie."

Tegelijkertijd realiseert Hake zich dat FC Twente geen makkelijke tegenstander is. "Er ligt een mooie uitdaging voor ons. We spelen in één van de mooiste stadions van Nederland tegen de kampioen", aldus de SC Cambuur-trainer.

Een overwinning is morgen wenselijk voor SC Cambuur. Waar de Leeuwarders zich al geplaatst hebben voor de play-offs, bestaat bij een zege in Enschede de kans dat Cambuur de eerste ronde omzeilt. Met dat scenario wil Hake zich echter niet te veel bezig houden. "Als wij een ronde willen overleven, zullen we zelf de wedstrijd moeten winnen. En dan nog ben je afhankelijk van andere ploegen."

Lees meer:
0 reacties