Hake ziet tactiek goed uitpakken: ''We hebben er bewust voor gekozen''

0
Hake ziet tactiek goed uitpakken: ''We hebben er bewust voor gekozen''

René Hake zag dat het speelplan van SC Cambuur dinsdagavond tegen Almere City uitstekend uitpakte. De tactiek van de Cambuur-trainer resulteerde in twee fouten van Almere-doelman Etamadi, waardoor Cambuur tot tweemaal toe wist te scoren. 

"Het heeft voor ons goed uitgepakt vandaag", concludeert Hake in gesprek met FOX Sports. "We hebben bewust ervoor gekozen om de bal vanaf de zijkant al vroeg voor de pot te gooien, omdat wij vinden dat zij daar kwetsbaar zijn. Dat bleek ook al in de thuiswedstrijd. Vandaag hebben we daar van kunnen profiteren."

In de rust heeft Hake zijn team bij een 0-2 voorsprong streng toegesproken. "Het was belangrijk dat we zover mogelijk van ons eigen doel bleven voetballen. Aan onze rechterkant moesten we een aantal dingen oplossen. Daar hadden we in de eerste helft wat moeite mee. Als hij dan gelijk na de rust in het mandje ligt, dan geef je hun het goed gevoel dat ze weer terug zijn in de wedstrijd", erkent de coach van SC Cambuur, die zag dat de Leeuwarders zich na de 1-2 terugvochten in de wedstrijd.

"Ik ben blij dat het ons gelukt er een tandje erbij te zetten. In de duels en in de strijd zijn we goed overeind gebleven en hebben we nauwelijks iets weggegeven", aldus Hake, die weet dat SC Cambuur slechts twee rondes verwijderd is van Eredivisie-voetbal. "In de nacompetitie kan van alles gebeuren. Na een goede laatste periode ben je er toch bij. Op een gegeven moment gaf niemand ons nog een stuiver, maar hebben we ons toch teruggeknokt." 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!