Schilder: ''We hadden het gevoel dat we al waren afgeschreven''

0
Schilder: ''We hadden het gevoel dat we al waren afgeschreven''

Robbert Schilder merkte dat de vreugde groot was bij SC Cambuur na de 1-2 zege bij Almere City. Door de overwinning in Flevoland gaan de Leeuwarders door naar de tweede ronden van de nacompetitie. 

"De ontlading was groot", begint Schilder in gesprek met FOX Sports. "Het is ook logisch, want we komen van ver. Wij hadden het gevoel dat we al waren afgeschreven. Er was weinig vertrouwen in ons, maar dat is ook wel enigszins begrijpelijk."

Daarnaast stoorde Schilder zich aan het feit dat Almere City na het eerste duel als de gedoodverfde winnaar werd beschouwd. "Ik vond Almere erg zelfverzekerd na het eerste duel. Het was voor hun een prima uitslag, maar het was nog helemaal niet gespeeld", meent Schilder, die zag dat SC Cambuur dinsdagavond scherp aan het duel begon. 

"Er waren meer mogelijkheden om sneller diep te spelen. Bovendien wouden we hun dwingen om de lange bal te spelen, want wij hebben lange jongens achterin. Dat hebben we goed gedaan", aldus Schilder, die zag dat Cambuur zich na de aansluitingstreffer van Almere City wist te herpakken. "Als je die fase doorkomt, dan ebt het geloof langzaam weg bij de tegenstander. Iedereen wist dat het heel belangrijk was. We werden weer de betere en gevaarlijkere ploeg. Op het eind overheerste ook het gevoel dat we het niet meer gingen weggeven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›