VIDEO | Samenvatting: Cambuur speelt gelijk tegen De Graafschap

SC Cambuur heeft zondagavond een punt uit vuur gesleept in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap: 1-1. De ploeg van René Hake stond lange tijd met tien man na een rode kaart van Emmanuel Mbende.

De thuisploeg ging voortvarend van start en in de 14e minuut leek SC Cambuur op voorsprong te komen. De treffer van Nigel Robertha werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een half uur spelen kwam De Graafschap op voorsprong. Furdjel Narsingh scoorde tegen zijn oude werkgever.

De bezoekers konden niet lang genieten van de voorsprong. Luttele minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Robin Maulun zag zijn schot via de binnenkant van de paal in het netje rollen.

Vlak na rust moest SC Cambuur met tien man verder. Emmanuel Mbende moest het veld voortijdig verlaten na een trap richting Fabian Serrarens. Dezelfde spits mocht in de 65e minuut een strafschop nemen na een vermeende handsbal van Issa Kallon. Xavier Mous keerde de strafschop waardoor de stand gelijk bleef. Aanstaande woensdag speelt SC Cambuur om 20:45 uur de return in Doetinchem.