Mous blikt terug: ''Dat ene stapje achteruit was net het verschil''

Xavier Mous vervulde zondag een heldenrol bij het eerste deel van SC Cambuur - De Graafschap in de play-offs. Met katachtige reflexen hield de 23-jarige goalie zijn club op de been. In gesprek met het Friesch Dagblad blikt Mous terug op enkele van zijn reddingen.

De Cambuur-doelman moest in de vierde minuut redding brengen op een kopbal van Bart Straalman. "Op zo’n moment wil ik mezelf van zoveel mogelijk tijd verschaffen om bij een eventuele kopbal op het doel te kunnen reageren. Dus deed ik een stap achteruit", begint Mous. "Dat ene stapje achteruit was net het verschil. Blijf ik op een halve meter voor het doel staan, is het 0-1 voor De Graafschap."

Kort voor rust kwam Mous oog in oog te staan met Azor Matusiwa. "Ik startte nu vanaf de doellijn en in korte tijd was ik al op de vijf meterlijn. Het scheelde dat Matusiwa de bal nog een keer extra aanraakte, want het gaf mij net dat ene kansje om het doel te verkleinen door uit te komen. Als ik bleef staan, kon hij zo een hoek uitkiezen. Nu niet", legt hij uit.

Tot grote vreugde van zijn ploeggenoten keerde Mous in de 65e minuut zelfs nog een strafschop. "Wat ik een dag later pas zag waren de reacties van mijn teamgenoten. Iedereen was door het dolle heen. Dat geeft wel een kick. De ontlading gaf het team extra energie en het was een belangrijk moment. Toen voelden we wel dat we deze wedstrijd niet meer weg zouden geven", aldus Mous.

Lees meer:
0 reacties