Maulun zelfverzekerd: ''Je hebt het gevoel dat je niks kan gebeuren''

Robin Maulun was in de heenwedstrijd tegen De Graafschap van grote waarde voor SC Cambuur. Met een strak schot van buiten het strafschopgebied bracht de Fransman de Leeuwarders op gelijke hoogte.

"Ik heb hem vaak teruggekeken", geeft Maulun toe in gesprek met Leo Middelsé. "Het was een mooie goal, denk ik." De 22-jarige middenvelder wist niet wat hij meemaakte zondag. "Het was een gekke wedstrijd. Dat we met 1-1 gelijk hebben gespeeld, is denk ik knap van ons. De sfeer binnen het team is uitstekend."

"De wedstrijd was goed, de sfeer in het stadion ook. Toen Xavier (Mous, red.) de strafschop stopte, werd het echt een gekkenhuis", vervolgt Maulun, die weet dat het met de strijdlust binnen het elftal wel goed zit. "Als je met tien man tegen elf man speelt, weet je dat je moet vechten om een goed eindresultaat te behalen. Als het publiek dan zó achter je staat, dan heb je het gevoel dat je niks kan gebeuren. Het geeft ons in ieder geval veel zelfvertrouwen in aanloop naar het volgende duel."

"Je kan uren praten over tactiek en speelstijlen, maar de strijdlust is het belangrijkst. Op dit moment zit dat wel snor binnen ons elftal. We gaan gewoon onze stinkende best doen en dan zullen we wel zien", meent Maulun, die zelf in goede doen is. "Maar er zit nog meer in. Ik steek in een goede vorm, maar het kan altijd beter."

Lees meer:
0 reacties