'Keuken Kampioen-teams verzoeken KNVB: niet spelen tijdens interlands'

( 0 reacties)
'Keuken Kampioen-teams verzoeken KNVB: niet spelen tijdens interlands'

In de Keuken Kampioen Divisie werd dit seizoen doorgespeeld tijdens interlandperiodes en daar waren niet alle clubs blij mee. Meerdere teams hebben aangegeven dat ze niet meer willen spelen als hun beste spelers voor hun land uit moeten komen. 

NEC, NAC Breda, De Graafschap en de beloftenteams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht hebben bij de KNVB aangegeven liever niet op de vrijdagavond te spelen tijdens interlandperiodes, zo meldt De Gelderlander. Vanaf komend seizoen mogen ploegen zelf bepalen of ze tijdens de interlandperiodes op vrijdag willen spelen. De wedstrijden worden dan verplaatst naar de maandagavond.

Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor clubs die geen aanvraag hebben gedaan bij de KNVB. Als Cambuur tijdens een interlandperiode moet spelen tegen een van bovenstaande ploegen, zal de wedstrijd dus automatisch op een maandag gespeeld worden. 

Het discussiepunt over wel of niet spelen tijdens interlandperiodes kwam naar boven nadat Sparta Rotterdam vorig seizoen openlijk klaagde over het spelen op de vrijdagavond, terwijl het een interlandperiode is. De Rotterdamse club speelt komend seizoen in de eredivisie, maar de KNVB wil het probleem ook voor andere clubs oplossen. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 november 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›