Schouten wacht op contract: ''Hoop dat het snel rond komt''

Proefspeler Erik Schouten is door Cambuur-trainer Henk de Jong meegenomen op trainingskamp naar Ameland. Het is voor de 27-jarige verdediger niet de eerste keer dat hij het waddeneiland bezoekt.

"Ik ben er ooit een keer eerder met mijn ouders op vakantie geweest", lacht Schouten in gesprek met LEO Middelsé. De ervaren mandekker heeft het uitstekend naar zijn zin bij SC Cambuur. "Ik ben goed opgevangen door de spelers en staf. Er zijn veel nieuwe spelers, dus dat maakt het ook makkelijker. Het bevalt erg goed."

Opvallend is dat Schouten nog steeds op proef is bij de club en nog niet over een contract beschikt. "Ik ben nu anderhalve week bezig. Ik heb vorige week een gesprek gehad met de technische staf. Het klinkt erg positief", vertelt Schouten, die bevestigt dat een akkoord aanstaande is. "Mijn zaakwaarnemer is in gesprek met de club. Ik hoop dat het snel rond komt."

Op Ameland wordt hard gewerkt aan de conditie van de Cambuur-selectie. "Dit is ook waar de voorbereiding is. De spierpijn komt morgen pas, maar op het moment zelf ga je ook wel even stuk", vertelt Schouten. "De voorbereiding is niet het allerleukste deel van voetbal, dat vind elke voetballer. Het hoort er echter bij en we gaan er in het seizoen alleen maar profijt van hebben."

Lees meer:
0 reacties