SC Cambuur filmt trainingen met drone: ''Je ziet toch andere dingen''

0
SC Cambuur filmt trainingen met drone: ''Je ziet toch andere dingen''

De trainingen van SC Cambuur worden sinds deze zomer uitgebreid geanalyseerd met behulp van een drone. De drone filmt de oefensessies van trainer Henk de Jong vanuit een vogelperspectief, waardoor de looplijnen voor spelers en trainers beter te herkennen zijn. 

"Met een drone kun je toch net even wat andere dingen zien dan op een normale camera", legt analist Ruben de Jong uit in gesprek met LEO Middelsé. "Je kunt nu goed de looplijnen van de spelers zien en alles terugkijken via een app."

"De drone is er al een aantal jaren bij Cambuur, maar die werd nog niet gebruikt bij trainingen. Dit seizoen gaan we daar voor het eerst mee spelen", vervolgt De Jong. "We kunnen spelers precies laten zien wat we met bepaalde looplijnen en coaching bedoelen. De beelden worden geüpload naar een bepaald platform, waar ook spelers naar kunnen kijken."

Ruben de Jong is de zoon van trainer Henk de Jong. Het is voor het eerst dat de vader en zoon bij een club samenwerken. "Ik vond het eerst wel een beetje apart. Ik werd door Gerard van den Belt benaderd en val onder de verantwoordelijkheid van Van den Belt en Sandor (Van der Heide, red.). Dat is ook wel beter. Zo'n trainingskamp is wel ontzettend leuk om mee te maken."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›