Akoy maakt indruk: ''Die jongen kan echt goed voetballen''

0
Akoy maakt indruk: ''Die jongen kan echt goed voetballen''

Stanley Akoy maakte vrijdagmiddag een uitstekende indruk in de oefenwedstrijd met PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder zag dat de tactiek van trainer Henk de Jong goed uitpakte. 

"Het drukzetten ging in de eerste helft erg goed. We kwamen 1-0 voor, maar daarna vloeiden onze krachten wat weg", vertelt Akoy in gesprek met SC Cambuur TV. "Begin tweede helft probeerden we dezelfde tactiek uit te voeren, maar ik denk dat de klasse van PEC Zwolle uiteindelijk het verschil heeft gemaakt."

Akoy was nauw betrokken bij de 1-0 van SC Cambuur. "Ik veroverde de bal op het middenveld. Ik dribbelde op, gaf hem mee aan Robert (Mühren, red.). Hij schoot hem goed binnen", vertelt de middenvelder, die dit seizoen voor het eerst bij de hoofdmacht van SC Cambuur zit. "Het is hartstikke mooi. Als je de stap vanuit de beloften maakt, dan hoop je ook dat je minuten mag maken. Tot nu toe gaat het goed. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken."

Henk de Jong is enthousiast over de ontwikkeling van Akoy. "Het is jammer dat hij na rust last van zijn heup kreeg, want ik vond hem in de tweede helft nog beter dan in de eerste helft. Het is wel mooi dat hij er nu bij zit. Die jongen kan echt goed voetballen en komt uit de beloften. Dat is hartstikke mooi", besluit de Cambuur-trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›