Booy onthult: ''Als je het mij vraagt, heeft hij Cambuur-DNA''

Foeke Booy is zich bewust van de sentimenten die spelen rondom de transfer van Doke Schmidt van SC Heerenveen van SC Cambuur. De technisch manager van SC Cambuur liet de rivaliteit tussen beide clubs echter niet in de weg staan van het aantrekken van Schmidt.

"Natuurlijk kennen we deze gevoeligheden", begint Booy in de Leeuwarder Courant. "Maar als dat ons in de weg staat om succes te bereiken, doen we het niet goed. Ik ken Doke al een paar jaar en als je het mij vraagt, heeft hij Cambuur-DNA."

"Hij denkt aanvallend, zit er bovenop, heeft een ijzersterke mentaliteit, precies wat we hier in Leeuwarden willen zien", weidt Booy uit. "Hij voldoet aan al onze eisen. Trouwens, Doke is via zijn zaakwaarnemer naar ons toe gekomen. Ze hadden Cambuur op hun lijstje staan."

Daarnaast weet Booy dat de weg van SC Heerenveen naar SC Cambuur eerder al bewandeld is. "Doke is niet de eerste die van Heerenveen naar Cambuur komt." Onder meer Ronnie Venema, Yuri Rose, Reza Ghoochannejhad gingen Schmidt voor. "Doke heeft lef om hier in te stappen. Maar wij zijn blij en Doke is blij", besluit Booy.

Lees meer:
0 reacties