Mühren: ''Dat zorgt ervoor dat we zoveel plezier hebben'' 'Cambuur kan tegen FC Dordrecht weer beschikken over sterkhouder' De Jong geniet: ''Dat zie je bij de Kohlenpott-derby niet eens'' De Jong overwoog overstap naar Heerenveen niet: ''Nee, totaal niet'' Meerdere Cambuur-spelers terug te vinden in Elftal van de Week

AD journalist voorspelt: ''Schmidt durfal van het seizoen''

( 0 reacties)
AD journalist voorspelt: ''Schmidt durfal van het seizoen''

Vanavond gaat de Keuken Kampioen Divisie van start. Volgens Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad kan de spanning niet uitblijven.

"Net als afgelopen seizoen krioelt het van de gerenommeerde ploegen in de eerste divisie. Wat te denken van De Graafschap, afgelopen voorjaar uit de eredivisie geknikkerd door Sparta? Of van NAC, dat per se in één seizoen terug wil naar het hoogste niveau. Hetzelfde geldt voor Excelsior. En ook bij Go Ahead Eagles, Cambuur, Roda JC en NEC snakken ze naar een rentree in de schijnwerpers van het Nederlandse voetbal. Favorieten in overvloed, kortom", schrijft hij.

Schmidt wordt volgens de journalist de durfal van het seizoen. "Doke Schmidt natuurlijk. Zestien jaar lang diende hij SC Heerenveen, de club uit zijn geboorteplaats waarvan hij als kleine Doke al droomde. En diezelfde Doke maakte afgelopen zomer de overstap naar... Cambuur. In Leeuwarden dus, de grote stad, waar mensen van zijn origine doorgaans even in trek zijn als Ajax-shirts op de Rotterdamse Koopgoot."

Als zijn voorspelling klopt, dan mag SC Cambuur vanavond opletten. "Ralf Seuntjens speelt vanavond tegen Cambuur pas zijn eerste officiële wedstrijd namens De Graafschap. Maar nu al staat vast dat de even bier- als doelpuntgrage spits in het pulletje zal vallen in de Achterhoek. Kan weleens de eerste divisie-topscorer worden, deze import-Superboer", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 6 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›