VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur verliest bij De Graafschap

SC Cambuur is door De Graafschap uitgeschakeld in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Waar het in het eerste duel nog gelijk op ging met 1-1. Werd het in Doetinchem 2-0 voor De Graafschap.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Henk de Jong kwam ook terecht op voorsprong na ruim een half uur spelen. Een goed ingesneden vrije trap van Yousuf El Jebli werd hard binnen gekopt door Charlison Benschop. Nog geen tien minuten later was het Benschop die nogmaals het net vond. Ditmaal was het een strafschop. Scheidsrechter Siemen Mulder gaf een handsbal, nadat aanvoerder Robert Schilder zijn hands op een buitengewone positie had.

Na rust was het SC Cambuur die het voortouw nam. De Leeuwarders hadden ook duidelijk meer balbezit en kregen veel kansen. Onder meer Steenvoorden kreeg diverse kansen, maar hij zag zijn kansen niet benut worden door teamgenoten. De Graafschap zag de bezoekers gevaarlijker worden en bracht een controlerende middenvelder in om voor meer rust te zorgen, dat lukte echter niet. Cambuur bleef gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Het bleef 2-0 voor De Graafschap. In de finale nemen de Doetinchemmers het op tegen Sparta Rotterdam. Zij wonnen gemakkelijk met 3-0 tegen TOP Oss.