Mac-Intosch: ''Dat wil ik bij SC Cambuur opnieuw ervaren''

Na een zwaar jaar bij SC Cambuur vertrok Calvin Mac-Intosch drie jaar geleden uit Leeuwarden. Na minuten bij veel verschillende clubs, is hij nu weer terug bij Cambuur. Hij was de eerste van vijftien aanwinsten afgelopen zomer.

"Het is hier niks veranderd", zegt Mac-Intosch in gesprek met het Friesch Dagblad. "Veel mensen van het kantoor zitten hier nog steeds en ook de trainers zijn voor mij bekend.”

In 2016 verliet hij Cambuur voor het Engelse Port Vale. "Het was mijn droom om ooit eens in Engeland te spelen. Het was weliswaar de League 1, maar het was fantastisch om mee te maken. Spelen op piekfijne velden in sfeervolle stadions, waar voetbal op een prachtige manier wordt beleefd. Uniek.”

Halverwege het seizoen verkaste hij naar Almere City vanwege te weinig speelminuten. Daar promoveerde hij nog bijna naar de Eredivisie. was het niet dat De Graafschap van Henk de Jong in de weg lag. "Maar spelen om promotie smaakte wel naar meer. Dat wil ik bij Cambuur opnieuw ervaren."

Uiteindelijk koos hij weer voor het buitenland, hij ging spelen bij het Noorse Notodden. Nadat daar het seizoen afgelopen was, keerde hij terug naar Nederland, naar Fortuna Sittard. "Fortuna Sittard zocht een verdediger om blessuregevallen mee te vervangen, dus ben ik teruggekeerd naar Nederland. En nu zit ik weer bij Cambuur", aldus de verdediger.

Hoewel hij in de Eredivisie kon blijven spelen, koos hij voor een stap terug naar de Eerste Divisie. "Ik had bij Fortuna het gevoel dat ze mij er vooral bij wilden voor de breedte, niet zozeer voor een plek in de basisopstelling. Bij Cambuur kon ik wel spelen en ook nog eens op mijn vertrouwde positie centraal achterin", legt hij de keuze uit.

Lees meer:
0 reacties