Update over blessures Antonia en Kallon: ''Heel vervelend'' De Jong tevreden: ''Moeten er alleen veel meer ballen in schieten'' SC Cambuur boekt simpele zege op Roda JC en blijft koploper Matchday: Smaakmaker keert terug in de basis bij SC Cambuur ''Merk dat ik bij Cambuur veel meer gewaardeerd wordt''

''De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk''

( 0 reacties)
''De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk''

Afgelopen zomer maakte Doke Schmidt de pikante overstap van SC Heerenveen naar SC Cambuur. Vanavond treft zijn nieuwe club NAC Breda, door een blessure zal hij echter niet mee kunnen spelen.

De verdediger ziet overeenkomsten tussen de clubs die vanavond tegenover elkaar staan. "Cambuur is een type volksclub met een trouwe aanhang. Ze hebben een achterban die er altijd achter staat", beschrijft Schmidt SC Cambuur in De Klok. "NAC is ook zo'n soort club."

"Ik ken NAC uit ervaring. De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk. Het Avondje NAC is welbekend. De wedstrijden tegen NAC zijn pittig."

Twee seizoenen geleden speelde Schmidt met Heerenveen tegen NAC. "Dat was volgens mij de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Anderhalf uur voor de aftrap kwamen we alvast het veld op. De B-Side stond al helemaal vol. Dat heeft wel indruk op mij gemaakt."

De 27-jarige Fries verwacht een mooie wedstrijd. "Met twee teams die voor de winst gaan, met passie en strijd. Ik ga ook wel uit van goed voetbal. Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, omdat NAC ook een team is met veel kwaliteit."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›