Update over blessures Antonia en Kallon: ''Heel vervelend'' De Jong tevreden: ''Moeten er alleen veel meer ballen in schieten'' SC Cambuur boekt simpele zege op Roda JC en blijft koploper Matchday: Smaakmaker keert terug in de basis bij SC Cambuur ''Merk dat ik bij Cambuur veel meer gewaardeerd wordt''

''Dit is de juiste stap om te maken, hier kan ik minuten maken''

( 0 reacties)
''Dit is de juiste stap om te maken, hier kan ik minuten maken''

Dit seizoen versterkt Doke Schmidt de ploeg van Henk de Jong. Hij verruilde SC Heerenveen voor SC Cambuur.

“De keuze om weg te gaan bij Heerenveen is eigenlijk gemaakt door Heerenveen zelf. Zij verlengden mijn contract niet, waardoor ik transfervrij was", vertelt hij in De Klok. "Ik stond zelf ook wel open voor een vertrek, was voor mijn gevoel toe aan iets nieuws."

"Cambuur was geïnteresseerd en ik heb gesproken met de trainer en Foeke Booy (technisch manager, red.), die ik nog ken van Go Ahead Eagles. Dat voelde heel goed", vervolgt Schmidt. "Dit is de juiste stap om te maken, ook omdat de kans op speeltijd hier groter is. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik heb een aantal jaar niet constant gespeeld, dus minuten maken is voor mij belangrijk."

De verdediger, die op dit moment geblesseerd is, brengt ervaring mee. “Ik heb meer dan 100 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Vergeleken met de rest van de selectie heb ik redelijk wat ervaring. Daarnaast breng ik mijn persoonlijkheid en mijn manier van het voetbal beleven."

"Ik zal elke training en wedstrijd 100% geven. Daar kan niemand mij ooit op corrigeren. Dat is mijn manier van de sport beleven. En dat in combinatie met plezier. Daar hou ik van. Lol hebben met elkaar, maar wel in combinatie met presteren en hard werken. Dat is voor mij beste manier.”

Met pas drie gespeelde wedstrijden wil Schmidt nog niet praten over titelkandidaten. “Eerst moeten we een goed draaiend team krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Titelkandidaten aanwijzen is nu nog niet interessant.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›