'Cambuur op jacht naar rechtsachter; Feyenoord werkt niet mee' De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen'' VIDEO | SC Cambuur boekt eerste zege van 2020 en is weer koploper Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Mühren: ''Ik moet zeggen dat ik de assist nog wel mooier vond''

De Jong tevreden: ''Dit is een hele mooie teamprestatie''

( 0 reacties)
De Jong tevreden: ''Dit is een hele mooie teamprestatie''

Cambuur versloeg Telstar zaterdagavond met 0-2. Cambuur-trainer Henk de Jong vond dat zijn ploeg de wedstrijd eerder had kunnen beslissen.

"We hadden bij rust al met 0-3 of 0-4 voor moeten staan", vindt De Jong. "Met 0-1 weet je dat het in de tweede helft heel lastig gaat worden. Zeker met de fysieke kracht die Telstar heeft", zegt de trainer tegenover Friesch Dagblad.

Uiteindelijk maakte Bangura de beslissende goal. "Dat was wel een bevrijding voor ons. Prachtig om te zien dat drie invallers zo belangrijk zijn. Dit is een hele mooie teamprestatie. Telstar is een lastig te bespelen ploeg. En het is echt niet zo dat Cambuur onder Henk de Jong ineens als FC Barcelona gaat spelen in uitwedstrijden. We moeten reëel blijven en het kan zeker nog beter, maar ik ben heel tevreden."

De Jong is ook tevreden met de wisselspeler, die komen namelijk steeds dichterbij de basiself. "Ook de jongens die er nu niet in staan, doen het fantastisch op de training. En straks sluiten ook Doke Schmidt en Jarchinio Antonia nog aan. We zijn voor mijn gevoel echt bezig met iets moois met z’n allen, maar we moeten wel rustig en scherp blijven. Daar blijf ik op letten. We hebben pas vijf duels gespeeld."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!