De Jong blikt vooruit: ''Ik ga er vanuit dat wij winnen''

SC Cambuur speelt morgen in haar eigen stadion tegen Helmond Sport. Zowel de Leeuwarders als Brabanders wonnen haar laatste wedstrijd en hopen dat goede gevoel mee te nemen naar vanavond.

“Wij moeten ons eigen ding doen. We moeten zelf zien dat we het voor elkaar krijgen", aldus Henk de Jong voor de camera van Leo Middelsé. "Het is best een goed team, dus het zal niet zomaar gaan. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we moeten zien dat we de punten hier houden.”

Er zal in de aanval één wisseling plaatsvinden. Ragnar Oratmangoen zal beginnen in plaats van Giovanni Korte. “Wij gaan er wel van uit dat wij morgen het spel moeten maken. Dan speel je op de helft van de tegenpartij en heb je dus creativiteit nodig. Ik vind Giovanni Korte een fantastisch kereltje die nog niet heeft laten zien wat hij kan. Vandaar die keuze", legt de coach uit. "Ragnar is wat creatiever en dan kan Giovanni vanuit de bank komen.”

“Ik ga ervan uit dat wij winnen, maar dat is niet zomaar gedaan", vervolgt De Jong. "We gaan vol voor die overwinning, tegen wie wij dan spelen, maakt mij niet zoveel uit. Elke tegenstander heeft zijn kwaliteiten. Daar zullen wij ons tegen wapenen en dan zien we na twee keer drie kwartier wel hoe het ervoor staat. De beste zal winnen. Is het een keer niet zo, dan heb je heel veel pech gehad, maar zolang wij er alles aan doen komen we een heel eind.”

Lees meer:
0 reacties