''Altijd geweten dat het moment vroeg of laat zou komen''

0
''Altijd geweten dat het moment vroeg of laat zou komen''

Jong SC Cambuur was maandagavond niet opgewassen tegen de beloften van SC Heerenveen. De Leeuwarders stonden al snel op een ruime achterstand en konden het tij niet meer keren.

"Op papier was het een derby, maar in de praktijk niet", baalt verdediger Kellian van der Kaap in de Leeuwarder Courant. "We moeten dit snel vergeten. Aan de andere kant: het is een leerzame wedstrijd voor ons geweest. Heerenveen speelde met een goed elftal, maar wij hadden veel minder naïef moeten zijn. Het ging allemaal veel te makkelijk."

Vrijdagavond was Van der Kaap nog vol vreugde na zijn officiële debuut in het eerste elftal. "Ik heb altijd geweten dat het moment vroeg of laat zou komen", aldus de verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar SC Cambuur. "Alles is mogelijk als je hard blijft werken. Ik heb vijf minuten in het eerste van Cambuur gespeeld, je moet ergens beginnen. Het smaakt naar meer."

Van der Kaap speelde namelijk in het verleden al bij SC Cambuur, maar vertrok daarna naar Be Quick 1887. Via FC Groningen keerde hij afgelopen zomer dus terug in Leeuwarden. "Dat voelde als een nieuwe kans, als een beloning voor het geloof dat ik in mezelf heb gehouden. Ik heb altijd als een prof geleefd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›