Cambuur traint op strafschoppen: ''Kijken wie wel en wie niet op de lijst wilde''

Cambuur traint op strafschoppen: ''Kijken wie wel en wie niet op de lijst wilde''

SC Cambuur trapt vanavond tegen Helmond Sport af in de KNVB-beker. De Leeuwarders strandden vorig seizoen in de halve finale, toen er na strafschoppen van AZ werd verloren.

"De beker kan leuk zijn", steekt trainer Marinus Dijkhuizen van wal in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Bij Excelsior heb ik als trainer eens de halve finale gehaald, maar een gunstige loting is vrij essentieel."

Tegenstander Helmond Sport draagt na vijf duels de rode lantaarn in de Jupiler League. "Ze staan lager dan ze verdienen, want ze hebben een zwaar programma gehad. Het is een fysiek sterke ploeg", vervolgt Dijkhuizen.

Tijdens de training van maandag werd ook geoefend op strafschoppen. "Het was even kijken wie wel en wie niet op de lijst wilde. Maar dat bespreken we morgen (vandaag, red.) verder", aldus Dijkhuizen, die niet kan beschikken over Alvin Daniels (hamstring), Xander Houtkoop (enkel) en Darren Rosheuvel (hamstring).

Opstelling Cambuur: Bertrams; Van Wermeskerken, Schilder, Steenvoorden, Peersman; Schils, Van Kippersluis, Boerlage; Mathieu, Rossi, Kallon.

Lees ook:
Reacties ›


  • 19 Sep 2017 om 10:48
    Hallo