Jacobs over volgend seizoen: ''Dat de club die ambitie heeft en ik dat deel, is duidelijk''

0
Jacobs over volgend seizoen: ''Dat de club die ambitie heeft en ik dat deel, is duidelijk''

Jamie Jacobs zit in de bloei van zijn carrière. Dit seizoen heeft de middenvelder er al negen in liggen na veertien wedstrijden in het shirt van SC Cambuur.

“Ja, het gaat op het moment wel aardig”, zegt Jacobs in gesprek met Voetbalzone. “Ik had niet gedacht dat ik er voor de winterstop al negen in had liggen. Maar ja, ik sta er en de ballen komen, dus dan kan ik ze net zo goed binnen leggen. Je kan natuurlijk van tevoren niet voorspellen dat je zoveel doelpunten gaat maken, maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en ik kan negentig minuten lang voor het doel komen. Met de kwaliteiten die we daarnaast nog in het team hebben, waardoor we er via de zijkanten en het midden zo vaak doorheen komen, is het voor mij lekker dat ik zoveel ballen krijg. Natuurlijk geeft het zelfvertrouwen en rust als je er al een aantal in hebt liggen, dat je weet dat je ze kan maken als je er komt. Ik wil niet zeggen dat ik het voorheen niet had, maar als ik nu een kans krijg, is er een bepaalde rust dat ik weet dat ik ‘m ga scoren. In de afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ had ik bijna nog niet zoveel gescoord als nu in veertien wedstrijden.”

Cambuur regeert momenteel in de Keuken Kampioen Divisie. Volgens Jacobs blijven ze aan het einde van de rit op de eerste plaats staan. “Ik denk dat als we blijven doen wat we doen, het wel goed komt. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk naar de Eredivisie, al weet je van tevoren nooit hoe het uitpakt. Dat de club die ambitie heeft en ik dat deel, is duidelijk. Cambuur doet normaal gesproken altijd mee in de top van de ranglijst, maar dat we het zo goed doen, had ik afgelopen zomer ook niet durven zeggen.” En hoe zit het met de ambities op de topscorerslijst? Of gaan ploegen al dubbele dekking op hem zetten? Lachend: “Zo snel ben ik ook weer niet, ik heb nog niet gemerkt dat ze dubbele dekking gaan neerzetten. Maar als dat gebeurt, komt er ergens anders weer iemand vrij en dan weten we die weer te vinden. Ik heb Robert (Mühren, red.) nog altijd voor me op de topscorerslijst, maar daar ben ik ook helemaal niet mee bezig. Ik probeer de kansen die ik krijg binnen te schieten en dan kijken we wel waar het op eindigt. Ik denk dat er nog een paar bijkomen, als we zo blijven spelen en kansen blijven creëren.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›