SC Cambuur na goede eerste helft langs FC Dordrecht

SC Cambuur heeft vanavond goede zaken in de strijd om promotie. In Dordrecht werd er met 2-4 gewonnen, een score die bij rust al zo'n beetje op het scorebord stond.

Maulun opende na zo'n twintig minuten de score voor de Leeuwarders. Het schot van Jacobs werd nog gekeerd, maar in de rebound maakte Maulun af. Niet lang daarna kreeg de thuisploeg een strafschop, die ook benut werd door Marques.

Daarna zette SC Cambuur aan. Van afstand mocht Hoedemakers uithalen en hij schoot raak. Tien minuten later werd het ook al 1-3. Van der Kaap kon van dichtbij binnentikken. Daar bleef het niet bij, want na een mooie aanval bediende Jacobs Maulun, die de bal onder de doelman doorschoot. In de absolute slotfase deed Gronsveld nog iets terug met een geplaatst schot.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Vd Kaap, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun (Akoy 66'), Jacobs (Oratmangoen 77'), Kallon, Mühren (Ladan 83'), Paulissen