Van der Heide over De Wagt: ''Dat zal ik altijd met me meedragen'' ''Niet eerlijk als Cambuur en De Graafschap zouden promoveren'' Gözübüyük floot wedstrijd bij Cambuur: ''Ik werd gewoon helemaal gek'' ''Ik vrees dat heel wat supporters zich kapot schamen voor hun club'' ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand''

De Jong kijkt uit naar Ajax: ''Dat zou echt heel speciaal zijn''

0
De Jong kijkt uit naar Ajax: ''Dat zou echt heel speciaal zijn''

Vanavond staat voor SC Cambuur de spannende wedstrijd tegen de nummer twee, Jong Ajax, op het programma. Bij een overwinning behoudt of vergroot Cambuur het gat met de achtervolgers en concurrenten voor directe promotie.

"Als je deze wint halverwege de competitie, dat zou echt heel speciaal zijn", aldus Henk de Jong tegenover Leo Middelsé. "Dat betekent ook dat je richting de vijftig punten gaat en daar gaat het om. Om punten halen, wedstrijden winnen en spanning."

Wie Ajax vanavond meeneemt naar Friesland, blijft altijd een raadsel. De Jong houdt zich daar echter niet zo mee bezig. "Het is gewoon de beste jeugd van misschien wel de wereld, van Europa. Daar speel je tegen. Dus dat is hun kracht. Maar ik vind dat we elke wedstrijd moeten winnen", stelt hij. "Wij gaan altijd van het beste uit, anders moet je niet gaan sporten."

De Jong heeft het de afgelopen weken moeten doen zonder enkele belangrijke spelers. Maar vanavond kan hij weer beschikken over enkelen van hen. "Calvin Mac-Intosch is weer fit, Jarchino Antonio komt er weer bij", geeft de coach aan. "Volgende week is Sven Nieuwpoort er weer bij. Alleen Jordy van Deelen zou wat langer duren. Giovanni Korte komt er weer bij na de winterstop. Dat ziet er gewoon goed uit."

<iframe width="100%" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/XbIDXfawQ00" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!