Schouten: ''Dat is geen raar rijtje om in te staan''

0
Schouten: ''Dat is geen raar rijtje om in te staan''

Op 3 mei 2013 werd SC Cambuur kampioen in de eerste divisie en promoveerde het naar de Eredivisie. Erik Schouten, tegenwoordig aanvoerder van SC Cambuur, verspeelde die dag met Volendam het kampioenschap.

Schouten hoopt nu zijn 'eigen' 3 mei 2013 te creëren met SC Cambuur, ondanks de lange weg die nog te gaan is. "Maar we kunnen wel een belangrijke slag slaan voor de winterstop, door morgen (vanavond, red.) te winnen van Jong Ajax en volgende week van Excelsior", zegt hij in gesprek met het Friesch Dagblad.

"Al 42 punten, terwijl het nog niet eens winterstop is. Dat is echt niet normaal en ik denk ook dat niemand hierop had gerekend. Ik in ieder geval niet", geeft de aanvoerder toe. "Ik kwam terug van een kruisbandblessure, voetbalde het hele vorige seizoen vrijwel niet en moest zelfs eerst nog op stage bij Cambuur om een contract af te dwingen."

Cambuur heeft al vijftien duels op rij niet verloren. "Ik zag een lijstje voorbijkomen", zegt Schouten. "Wij stonden geloof ik gelijk met Juventus met veertien duels op rij zonder nederlaag, maar zij verloren zaterdag. Ploegen als Liverpool en Shakthar Donetsk staan boven ons. Dat is geen raar rijtje om in te staan."

"Tegenstanders passen zich aan ons spel aan. Dat zag je bijvoorbeeld in Eindhoven, dat zich ingroef voor eigen doel en op de counter loerde. Dan moet je scherp blijven", vervolgt de verdediger. "Maar we hebben een ploeg die elkaar goed scherp kan houden en dat is ook na de winterstop nodig. Gemakzucht mag er absoluut niet insluipen."

"Als wij goed blijven voetballen, dan kunnen we nog veel punten pakken. Wie weet waar we dan aan het eind van de rit staan. Maar laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen", besluit Schouten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›