VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur verliest in topper van Jong Ajax

SC Cambuur heeft vanavond tegen achtervolger Jong Ajax niet weten te winnen. De ploeg van trainer Henk de Jong ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen de Amsterdammers.

Na een halfuur spelen in het Cambuurstadion opende Jong Ajax de score. Brian Brobbey schoof de bal na een knappe actie onder doelman Sonny Stevens door. Twee minuten later redde Stevens wel op geweldige wijze, ditmaal op een schot van Jurgen Ekkelenkamp.

Een dikke tien minuten voor tijd besliste Jong Ajax de wedstrijd. Sontje Hansen, die zijn profdebuut maakte, scoorde. Door de overwinning van Ajax is het verschil tussen de nummer een en twee teruggelopen tot drie punten. Nummer drie De Graafschap speelde tegen SC Telstar met 2-2 gelijk door een goal in de absolute slotfase.