VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur boekt belangrijke zege in Almere Matchwinner Korte: ''Dit geeft alleen maar meer motivatie'' VIDEO | Zo werd Cambuur onthaald na overwinning op Almere City De Jong hekelt grasmat Almere City: ''Je kan hier niet voetballen'' Matchday: SC Cambuur met twee wijzigingen tegen Almere City

De Jong over minuut stilte: ''Dan ben je ook gewoon maar een mens''

( 0 reacties)
De Jong over minuut stilte: ''Dan ben je ook gewoon maar een mens''

SC Cambuur won gisteren met 3-1 van FC Utrecht wat de eerste overwinning in 2020 betekende. De wedstrijd stond echter ook in het teken van de in de afgelopen week overleden oud-Cambuur-speler Chris de Wagt.

"Onvoorspelbaar mooi. Wat respectvol", zo begint Henk de Jong zijn terugblik op de wedstrijd, wijzend naar de minuut stilte voor De Wagt, bij LEO Middelsé. "Ik had moeite om in de wedstrijd te komen, want je kijkt naar het respect voor Chris en zijn familie, die was hier. Dat was heel speciaal. Dan kijk je naar die foto van Chris met Sandor (Van der Heide, assistent van De Jong, red.), dan kan ik het niet drooghouden. Dan ben je ook gewoon maar een mens."

"Dan staat er een wedstrijd op het spel, maar moet je er even inkomen. Dat geldt voor iedereen. Dan het moment dat we scoren en de jongens die naar Sandor komen, die weten hoe hij zich voelt. Prachtig, prachtig", blikt de trainer terug op het momentje na de 1-0. "Dit hebben we goed gedaan voor onze supporters. Ik denk dat de familie De Wagt er heel trots op is en Sandor ook."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!