VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur boekt belangrijke zege in Almere Matchwinner Korte: ''Dit geeft alleen maar meer motivatie'' VIDEO | Zo werd Cambuur onthaald na overwinning op Almere City De Jong hekelt grasmat Almere City: ''Je kan hier niet voetballen'' Matchday: SC Cambuur met twee wijzigingen tegen Almere City

De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen''

( 0 reacties)
De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen''

Na een 1-1 ruststand wist SC Cambuur in de tweede helft toch voorbij FC Utrecht te komen door doelpunten van Ragnar Oratmangoen en Robert Mühren.

"Het was ook lastig aan het begin, want zij hebben een topfitte ploeg met jonge gasten. Het is gewoon een goede ploeg, een goede tegenstander. Ze zijn fysiek goed, kunnen goed voetballen en hebben een goed idee van spelen. Daar win je niet zomaar van", aldus Henk de Jong na afloop tegenover LEO Middelsé.

Toch wist zijn ploeg de overwinning binnen te halen. "Wij proberen zo te spelen dat tegenstanders er kapot aan gaan. De tweede helft hebben we dat goed gedaan, toen zag je ook dat zij erdoor kwamen te zitten", blikt de trainer terug. "Toch moet je blijven opletten, want ik vond ze in de omslag nog steeds gevaarlijk. Maar voor ons was het belangrijk dat we even wonnen."

Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 9 NEC op het programma, waar De Jong hoopt een gevolg te geven aan deze wedstrijd. "Dat is ook weer een hele mooie pot. Het is een goede tegenstander waar we het thuis ook lastig mee hadden. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!