VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur dankt goudhaantje Muhren en wint

SC Cambuur heeft vanavond tegen Jong PSV een zege geboekt. De periodetitel ging ondanks de 4-2 zege echter naar De Graafschap, dat een simpele zege boekte op Jong AZ.

Al vroeg in de wedstrijd kwam SC Cambuur op voorsprong tegen het beloftenteam van de Eindhovenaren. Topschutter Robert Muhren scoorde met een heerlijke stift na een mooie pass vanuit het middenveld. In de 38steminuut kwam Jong PSV op gelijke hoogte. De 17-jarige spits Noni Madueke kon van dichtbij binnenwerken.

Vijf minuten na rust kwam SC Cambuur voor de tweede keer op voorsprong. Na een mooie pass van Robin Maulun rondde Michael Breij af. Niet veel later was het weer gelijk. Michal Sadilek, die terugkeerde bij Jong PSV, schoot de bal achter Sonny Stevens. Een kwartier voor tijd besliste SC Cambuur de wedstrijd. Een inzet van invaller Jamie Jacbos ging via een Eindhovense rug in de goal. Topschutter Muhren maakte vanaf de strafschopstip de beslissende 4-2.