Bangura wint derby: ''Daar gaan we voor als de echte derby weer komt''

Bij gebrek aan topvoetbal in de competitie, heeft de Leeuwarder Courant een digitale derby georganiseerd tussen Arjen van der Heide van SC Heerenveen en Alex Bangura van SC Cambuur.

De strijd tussen Liverpool, gekozen door Bangura, en Paris Saint Germain, gekozen door Van der Heide gaat van start. Na een vroege voorsprong van de Engelse ploeg, mist Bangura een grote kans op de 2-0. "Dan is de wedstrijd gewoon gespeeld, hè’’, reageert hij. Niet veel later komt dat doelpunt er alsnog.

Met rust staat het echter 2-1 door een penalty. "Hij komt er over links vaak gevaarlijk door’’, analyseert Van der Heide in de pauze. "Verdedigend laat ik nog wel wat steekjes vallen’’, oordeelt Bangura.

In de tweede helft gingen de Fransen op zoek naar de gelijkmaker, maar Bangura maakt de 3-1. "Je kent de regel hè. Als je ’m zelf niet maakt, maak ik ’m wel’’, reageert hij. "Nu kunnen we ervoor kiezen om de bus te parkeren of gewoon de 4-1 te maken."

Dat laatste gebeurt. "Wat een mooie uitslag zeg’’, stelt Bangura lachend. "Daar gaan we voor als de echte derby weer komt.’’ Beiden hopen dat die volgend seizoen weer plaats zal vinden, aangezien SC Cambuur momenteel aan de leiding gaat in de Keuken Kampioen Divisie. Beiden hopen ze dat volgend jaar de echte derby weer op het programma staat. "Hopelijk loopt de wedstrijd dan niet af zoals deze’’, zegt Van der Heide.