FIFPro maakt zich zorgen: ''Veel spelers worden hard getroffen''

De internationale spelersvakbond FIFPro maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de voetbalwereld. Door de coronacrisis dreigen clubs happen te nemen uit de salarissen van de spelers.

''We roepen clubs op om met de nationale vakbonden te overleggen wat er moet gebeuren. We begrijpen de problemen, maar het kan niet zo zijn dat zaken waar spelers recht op hebben zomaar aan de kant worden geschoven. Die moeten voor zover mogelijk gerespecteerd worden en er moet proportioneel worden ingegrepen om de zorgen voor de korte termijn op te lossen. Zoiets moet niet in het wilde weg worden gedaan'', reageert de spelersvakbond.

De spelersvakbond realiseert zich ook dat er exceptionele bedragen worden betaald in deze sport. Dat is volgens de FIFPro maar bij een paar clubs zo als het wereldwijd bekeken wordt. ''Buiten enkele Europese topcompetities om is er vaak sprake van geringe inkomsten voor voetballers. In veel landen verdienen ze echt niet meer dan een modaal salaris. Dat wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Daardoor worden nu veel spelers heel zwaar getroffen.''

Lees meer:
0 reacties